vineri, 16 mai 2008

care le e rostul?



Inteleg in lumea asta multe rosturi ale fiintelor, animalelor, etc:
- lupul curata padurea de mortaciuni
- ciocanitoarea opacul de paraziti
- pisica iti fereste casa de soareci si de papagali
- cainele te pazeste de hoti
- sotul de fereste de mult mai multe

Un singur rost nu-l inteleg pe lume: rostul mustelor. Ce rost are musca?

Deschid un pic geamul, intra primul muscoiul acela maaare si burtos, de culoare negru-albastrui. Zumzaie prin creierii mei si-si cheama familia. In doar cateva minute, timp in care casa nu se poate aerisi, intra o armata de muste. Daca ar sta cumintzi undeva nu m-ar deranja, dar ele zboara. Si fac galagie. Si se imperecheza pe perdelele mele. Si-si lasa cacatzeii negri pe geamuri. Si ti se aseaza pe nas cand dormi. Si bazaie cand ai nervii intinsi la maxim si vrei sa te linistesti. Cei care mi-au montat alarma, mi-au spus cand plec de acasa sa dau cu spray antiinsecte pe senzorii de miscare. Dar ele nu mor, pentru ca s-au adaptat noilor conditii ca si oamenii cu poluarea. Si cum ar fi sa stau linistita la iarba verde, departe de casa si sa ma sune cei de la paza sa-mi spuna ca mi-a pornit alarma. Sau sa vina ei pana aici echipati si inarmati si sa constate ca am fost atacata de muste. Asta le e rostul mustelor pe lume? Nu le pot suferi. Sunt scraboase. Dar, ironic, au fost denumite: "muste domestice"! Ihhh. Scrabos!

p.s. vara trecuta mi-am lipit pe geamuri si usi niste fasii speciale pe care scrie nu stiu ce . sigur traducerea este: "intrarea mustelor interzisa". Se pare ca astea domestice nu stiu sa citeasca. Ca altfel n-ar mai intra la mine in casa...

6 comentarii:

  1. rolul mustelor e sa fie "papa bun" pentru altii si sacaitoare si nesuferite pentru noi :)
    am si eu una-n casa , aseara se tot fatzaia enervanta pe laptop..

    RăspundețiȘtergere
  2. Valeleu, cahhhh si cahhhhh!!! sorry, reginuto scumpa, da poza asta...cahhhh!!!!! urasc mustele, muscoaiele, musculitele si ce o mai fi, brr!

    RăspundețiȘtergere
  3. tine cont ca eu stau ;la casa...ma razboiesc cu ele...prapad fac...sa-ti spuna mama cum alrg d enebuna...nu sta una la mine in casa, daca o prind, tusti cu ea in lumea de dincolo, sa ma ierte dumnezeu, cahhhh!

    RăspundețiȘtergere
  4. @gropite: da, papa bun pentru Charly. e maestra in vanatoare. dar n-o mai las in casa. si nu stiu cum se face ca toate mustele pleaca din curte direct la mine in casa. bleah

    @jamilla: nici eu nu le sufar. le urasc!!!! iar acolo unde stau eu, desi este oras si n-au voie, mai sunt vecini care inca mai cresc animale prin curtzile lor (gaini, porci, porumbei, etc), care sunt mari atragatoare de muste.

    RăspundețiȘtergere
  5. Rolul mustei in agricultură l-am înţeles: http://www.parinti.com/Musca-contentpid-2326.html

    Dar în casă...????
    şi eu stau la casa si le am pe lista problemelor EXTREM de enervante
    singura consolare este ca nu suntem în deltă la ţânţari. Şi ce ţânţari!
    Modificaţi genetic frate. Monştri!

    hai sa bâzâim fericiţi

    RăspundețiȘtergere
  6. @micutzu: sa stii ca m-am mai linistit acum cand am aflat ca mai sunt si altii care au problema asta. macar nu sunt singura terorizata de insectele astea bazaitoare. mi-am comandata totusi niste plase antiinsecte. sper sa functioneze.

    RăspundețiȘtergere

Comentariul tău este important pentru mine!