joi, 12 iunie 2008

accident in lant


Micutzu m-a inspirat. Deschid un capitol, intitulat "șoferița". Ca să vedeți și voi, cum i-am spus și lui, cine va încurcă cu adevărat în trafic. :)


Clienții mei sunt oameni care-și construiesc case. De regulă, în câmp, departe de civilizație. Într-o zi trebuia să merg la un client, ca să măsor ceva. Fusesem de mai multe ori pe câmpul cu pricină dar, pentru că stau foarte prost la capitolul orientare, l-am rugat să mă aștepte undeva pe traseu. Am traversat cu viteză traseul până la punctul de întâlnire, care era undeva la capătul orașului. La capătul asfaltului. Unde se termină asfaltul, se termină și pământul. În stânga aveam o fermă de animale. În față continuarea drumului pe o cale nebătuta, plină de gropi, bolovani și câini. În dreapta câmp, neatins de oameni. M-am așezat cuminte pe marginea drumului, în partea stânga (pe dreaptă era un mare șanț, nu puteam opri acolo) mi-am dat muzică mai tare și am așteptat cuminte apariția clientului. Din spate nu venea nimeni. Probabil nu trecea nimeni niciodată pe acolo. La un moment dat, după ceva timp de liniște mormântala, din fața mea, de pe drumul acela neumblat de nimeni apar două mașini. Oho, 2 deodată. M-am mirat. Sunt în echipă, am gândit. Nu aveau ce să caute pe acolo. O dacie papuc, condusă de un tinerel urmată de o dacie berlină. Papucul a frânat un pic în față mea. Berlina a oprit și ea în spatele lui. Tinerelul mă fixează imediat. Avea niște ochi alabstri. Se uită fix în ochelarii mei de soare. Eu ascultăm muzică tare, cu capul un pic lăsat că să nu vadă că mă uit la el. El, șmecher, da un pic în spate, fixându-mă în continuare cu privirea. Nu știu ce voia să-mi demonstreze, dar avea o atitudine de mare cuceritor. Un pic, încă un pic și pooocccc, lovește berlina. Îl văd că se da disperat jos. Din berlină coboară doi indivizi și încep să se certe. Din gesticulările lor îmi dau seama că tinerelul le-a avariat mașina. Se ceartă, se uită la mașini, se enervează. Se învârtesc în jurul lor, se împing unii pe alții. La un moment dat se opresc toți 3 și se uită la mine. Încep să-mi facă semne cu mâinile lor. Dau muzica mai încet. Pornesc motorul. Mă uit întrebătoare la toți 3. Ce au cu mine? Eu sunt staționată pe marginea drumului. Tipul începe să le explice ceva, arătând mereu spre mine. Șoferul berlinei lovește cu piciorul mașina tinerelului cu ochii albaștri. Cred că e timpul să mă car, îmi spun. Dau în spate, apoi un pic în față. Mă trag frumos mai pe marginea drumului și îi depășesc cu nonsalanță, pe contrasens. Toți trei se uită cu ură la mine. Apoi se urcă în mașini și pleacă și ei. Am înțeles din gesturile lor că șoferul papucului a avut senzația că nu are loc să treacă pe lângă mine. A dat în spate ca să ia manevră mai larg, să mă ocolească. Au plecat. Am scăpat. A venit clientul. I-am povestit ce-am pățit. Asta s-a enervat.

- Cine era mă prostu ăla?
- Nu știu, de unde să știu eu?
- Ce număr avea? Cum arată tipul?
- Nu știu, dar de ce?
- Păi vreau să-l bat.
- Ha ha! Nu mai puteam de râs. Dar de ce vrei să-l bați? Ce ai cu el?

- Așa vreau eu. Că e prost!

Conduceam încet în spatele clientului, spre casa lui, în câmpul nemărginit. Mă gândeam la accidentul pe care-l provocasem. Nu a fost singurul. Au mai fost și altele. Dar celelalte vor face subiectul altor episoade din acest capitol.

7 comentarii:

  1. Eu cred că clientul tău merita vreo două palme (aşa, pentru trezirea la realitate), pentru că nici el nu era mai breaz decât tânărul cu ochi albaştri. Era chiar mai jos. Dar, trecând la subiect, poate că tânărul chiar a avut impresia că nu putea să treacă pe lângă tine şi, neexperimentat fiind, a uitat că trebuie să se uite înapoi. Sesizăm şi un anume sentiment de mândrie în provocarea accidentelor şi, de aceea, vă spunem că sucitul minţilor (dramul care e), pe motiv de "apariţie", nu este tocmai o calitate de ridicat în slăvi. Aşteptăm articolele viitoare cu accidente, ca să ne edificăm!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt muz :)
    (masculinul de la muză, evident)

    RăspundețiȘtergere
  3. @m.g. scrie pe undeva ceva de sucitul mintilor? Hmmm.... MG, as vrea sa-mi lasi comentariile cu un nume, ceva, sa stiu si eu de unde sa te iau. Oricum, multumesc pentru vizita si te mai astept pe aici. Cu timpul o sa te edifici ;)

    @vezi, micutzule ce rol important ai pe aici, prin blogosfera! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai grija ce faci ep camp ... si mai ales sa nu te duci noapeta ca e periculos :P ... nice blog :)

    RăspundețiȘtergere
  5. @razvy:

    :) he, he. noaptea n-am fost niciodata. dar cred ca ar fi o experienta interesanta. :p

    RăspundețiȘtergere
  6. Si o provocare totodata :D ... iti doresc mult spor :D ... oricum esti cel mai tare arhitect :D

    RăspundețiȘtergere
  7. iiiinnnnnssppiiiiiiraaaaaaaaaaatiiiiiiiieeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!


    îmi iau în serios rolul de muz :)

    RăspundețiȘtergere

Comentariul tău este important pentru mine!