duminică, 16 noiembrie 2008

Scrisorică de amor


Nu știu cum și de ce, zilele astea m-am gândit la cum e să mai primești scrisori. Scrisori adevărate, venite prin poștă și puse în plicuri pe care sunt lipite timbre de-alea cu zimți. Nu mai știu de câtă vreme n-am mai scris si n-am mai primit o scrisoare, un bilețel, o felicitare, un răvaș. Cu atât mai puțin o scrisorică de amor. Au trecut ani de zile de când n-am mai citit o scrisorica de amor lacrimogenă. Îmi amintesc cum stăteam eu întinsă pe pat și-mi curgeau lacrimile una după alta pe o foaie de-aia dictando, scrisă cu cerneală indigo. Si literele se întinau, se îmbinau intre ele și cuvintele și frazele căpătau în mintea mea o însemnătate aparte. Si citeam, si reciteam de 100 de ori, pana ce ajungeam sa cunosc fiecare virgula, punct, fiecare literă în parte cu ochii închiși. Apoi luam și eu o foaie și începeam să aștern un răspuns timid. Si-mi reciteam răspunsul meu și mototoleam foaia. Si încercam din nou și iar eram nemulțumită de încercările mele. Si eram supărată că răspunsul meu nu se ridica la valoarea literară a scrisorii primite. Si plângeam fără sa mai știu de ce: de fericire ca primisem o scrisoare de amor sau de tristețe ca nu sunt și eu în stare sa scriu una la fel de lacrimogena.

Nu ca mi-este dor de o astfel de scrisoare, pentru ca știu ca n-am de la cine si de ce primi. Dar să presupunem ca as fi o adolescentă în epoca computerului care primeste o scrisorica de amor de la iubitul ei. Parcă nu mai e așa de romantic să lăcrimezi pe o tastatură neagră. Nu?

26 de comentarii:

  1. cam asa este...e mai greu sa plangi pe pagini reci de e-mail...dar eu inca mai scriu scrisori...si mi-e drag sa scriu...chiar daca multe raman netrimise...
    in plus, am pastrat scrisorile dintotdeauna...si le regasesc cu emotie, paginile ingalbenite de vreme...

    RăspundețiȘtergere
  2. de ce crezi ca doar o adolescenta,ar putea sa primeasca scrisori de dragoste?Oricine si oricand poate sa primeasca scrisori de dragoste,indiferent de varsta,de sex si de statutul social....nu stiu,cred ca am dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ana: pe bune? eu nici nu mai știu să țin pixul în mană

    anonim: da, și eu cred că ai dreptate. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. doua lucruri:ultimul plic timbrat l-ai primit de la mine(factura de la verificarea tehnica a masinii),nu stiu tu,dar eu am plins!
    "epoCA CAlculatorului" !? norocul tau ca mi-esti draga !(prea te lauda toti...)pupici pentru moasa;tu pune mina si mai scrie ca am ajuns dependenti de blogul tau(nu vrei sa ne vezi un sevraj)

    RăspundețiȘtergere
  5. Am gasit din intamplare blog-ul tau. Incredibil! Cata vreme a trecut... O viata aproape! Si ai crescut frumos, devenind un om frumos! Nu credeam ca o intersectare accidentala cu "trecute vieti" poate sa provoace atata emotie!
    Vorbim...

    RăspundețiȘtergere
  6. @cata: m-am si speriat cand am vazut asa plic frumos, timbrat si stampilat ca pe vremuri. nu inteleg insa de ce factura ta e atat de mica.

    hmm... acceasi masina, aceeasi revisie: pret triplu la mine

    @anonim

    "trecute vieri de doamne si domnite"? ceva iz de teatru prin zona? da-mi un indiciu, ca sa-mi dau seama de unde ne cunoastem si de cat timp.

    RăspundețiȘtergere
  7. Se intampla sa ne cunoastem atunci cand tu probabil asteptai cu nerabdare sa ti se elibereze primul buletin de identitate sau inca il mai priveai din cand in cand mandra de intrarea "in randul oamenilor mari".Intr-un oras frumos, intr-un timp rabdator, superficial si frumos!
    Vorbim...

    RăspundețiȘtergere
  8. @anonim:
    :)) cam de multa vreme se pare ca ne cunoastem. totusi, mai da-mi niste indicii. pls

    vorbim

    RăspundețiȘtergere
  9. Prezentul e un cumul de trecuturi si putin viitor imediat.
    Trecuturile tale: multa visare, putin teatru, putina Ambra ( iti amintesti?),multa pasiune.
    Prezentul tau: multa pasiune, minunea voastra, viitor doctorat.

    Vorbim...

    RăspundețiȘtergere
  10. Spunand Ambra, cercul de "suspecti" s-a micsorat mult. Dar totusi stii multe si despre prezentul meu. Nu inteleg de unde stii despre doctorat. M-ai bulversat total. Mai am nevoie de indicii.

    RăspundețiȘtergere
  11. Situatie limita - exercitiu de imaginatie
    Daca esti pusa sa alegi care amintire trebuie stearsa (una singura), tu alegi: adiere de yoga, omul fara deget, printul motorizat, fata cu pasiuni negre, multe pisici.
    E un exercitiu absolut ipotetic, amintirile trebuie sa ramana..

    Oamenii gandesc unidimensional. Ingerii nu au sex.

    Vorbim...

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  13. anonim: sa zicem ca tot nu m-am prins. sunt cateva elemente care-mi scapa: omul motorizat, fata cu pasiuni negre, multe pisici... hmm.
    inca mai vreau ceva elemente ajutatoare.

    RăspundețiȘtergere
  14. Oti, dacă anonimul tău este de acelaşi sex cu tine, adică vreo prietenă/colegă, eu mă declar de pe acum dezamăgită!:)))
    Mie mi-ar plăcea să fie vreo iubire din liceu, răpusă de amintiri.:-)

    RăspundețiȘtergere
  15. Acum nu am chef de indicii...Abia m-am intors si oboseala ma impiedica sa gandesc.
    Tu ce faci?
    Mi-am amintit! Anul trecut, pe 5 iulie, nu te-am sunat!

    Vorbim...

    RăspundețiȘtergere
  16. innu: :))) nu prea poate fi o iubire din liceu. cred...

    anonim: deja m-ai bulversat total. nu se mai leaga indiciile, pentru ca imi cunosti si ziua de nastere. daca anul trecut ai uitat sa ma suni, inseamna ca m-ai sunat in alti ani? off, mor de curiozitate. nu pot sa-mi dau seama cine esti. :(

    RăspundețiȘtergere
  17. Hai sa lasam indiciile pentru anul viitor!Pana atunci, atat cat timpul ne permite, putem discuta multe alte lucruri.


    Vorbim...

    RăspundețiȘtergere
  18. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  19. Măi,anonimul reginei, eu sunt de-a dreptul intrigată. Fii cine-i fi, numai fii odată! Că altfel, îţi garantez că efectul va fi contrar celui aşteptat. Otilia, excitată de parfumul ălor mai impetuoase aduceri aminte, nu va fi decât dezamăgită când va afla cine eşti de fapt. Un/o oarecare prieten(ă), la care în mod sigur nu s-a gândit.:))

    (am trecut şi eu prin asta; aninimii de la telefon sau din scrisorele nu-s niciodată cine ai vrea să fie!:D)

    RăspundețiȘtergere
  20. Corespondenta cu un om necunoscut are mereu in ea o fibra de adevar pe care nu o regasesti in alte conditii. Pentru ca atunci nu te lasi influentat/a de proiectia imaginii interlocutorului, de senzatia aia neplacuta de retinere, de menajament.Atunci esti sincer, cu tine si cu persoana cu care comunici.

    Nu vreau sa produc nici iluzii, nici deziluzii...
    Construiesc doar o stare de placuta indoiala. Pentru ca Regina a zambit cel putin odata atunci cand a citit cele scrise de mine. A facut asta fiind atinsa de trecerea in viteza a unui semn de intrebare. Acel semn rotunjit care pus la capatul unei propozitii nu o inchide, ci provoaca o alta...

    Ciudat e faptul ca acum discut cu mai multe persoane. Nu e rau, e chiar placut, insa nu ma asteptam... Semnul acela rotunjit si-a facut treaba...

    Putin mister nu strica, iti da starea aia de nerabdare, de nevinovata vinovatie...

    Ramane pe inceputul anului!

    Vorbim...

    RăspundețiȘtergere
  21. Specialiştii afirmă că punctele de suspensie repetate într-un text sunt semnul scrierii unei femei.:D

    Altfel, dragă anonimule, deşi scrii frumos şi ai intenţii dintre cele mai bune, după cum ne povesteşti, ai trişat.
    Pentru că, deşi spui: "Corespondenta cu un om necunoscut are mereu in ea o fibra de adevar pe care nu o regasesti in alte conditii", exact asta nu ai vrut: să fii un simplu necunoscut.:)

    RăspundețiȘtergere
  22. @Innu...tin sa te anunt ca eu am vazut destui meni care pun muuulte puncte de suspensie in textlele lor,astfel ca nu intotdeauna este asa ca cum zic specialistii...nu vreau sa dau acum exemple concrete...punctele de suspensie le punem atunci cand vrem sa prelungim starile noastre dincolo de monitoare si am putea la fel de bine sa ne controlam si sa n-o mai facem;in fine ,treaba asta tine de fiecare in parte,parerea mea si tin la ea! :)

    RăspundețiȘtergere
  23. I'm back!! Mi-a lipsit acest mod de comunicare ciudat! Si cand ma gandesc ca acum 15 ani calculatorul insemna pentru mine o cutie cu un fel de televizor! Despre net, o inventie neinventata, o emanatie necurata, incarcata de rau si tenebros.. Iar acum eu si tenebrosul suntem atat de apropiati, el ma invata tenebre iar eu il invat cum sa nu stie nimic! Fiecare cu specializarea lui...
    M-am intors dupa un lung concediu si pentru acomodare ma indrept catre zone care imi dau senzatia de echilibru, acest blog.
    Ce faci Regina?Am vazut pozele,ai un copil superb, sa-ti traiasca, sa se faca mare, frumos si destept, la fel ca mamica lui!
    In rest, trecerea de la cald la frigul asta ma face sa analizez cu atentie optiunea de a ma face cand ma fac eu mare aeroterma. Calduroasa, generoasa si mereu in priza..

    Vorbim...

    RăspundețiȘtergere
  24. @anonim

    ma bucur ca te-ai intors si mai mult ma bucur ca acest blog iti da senzatia de echilibru. sunt foarte putine persoane cu care mai tin legatura care ma cunosc de atata vreme. desi mi-ai dat niste indicii, nu pot ghici cine esti. in loc sa ma ajute, imi creeaza confuzii. a inceput noul an si asa cum ai promis e timpul sa-ti scoti masca. astept nerabdtoare asta.

    RăspundețiȘtergere
  25. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere

Comentariul tău este important pentru mine!