joi, 3 decembrie 2009

Murdar

De multe mi-am facut mustrari de constiinta ca nu ma implic in ceva special. In ceva care ar putea sa salveze omenirea. Ganduri mari? Nici vorba. A salva omenirea trebuie sa inceapta cu a-ti salva patria, sau poate doar pe tine, sau numai pe copiii tai.
Spre rusinea mea nu am mers la vot. Daca m-as fi dus l-as fi votat pe Antonescu, poate doar pentru rezonanta istorica a numelui sau. Nu mi-a parut rau ca n-am votat pana zilele trecute, cand a inceput aceasta mizerie impotriva lui Basescu.
Nu-mi place Basescu, mi se pare un necioplit. Daca s-a imbogatit de pe urma mandatului sau de presedinte putin imi pasa. Mie imi pasa de mine, de familia mea, de traiul care-l duc. Imi pasa ca exista o persoana la o primarie care-mi intoarce proiectele dupa cum are chef, doar pentru ca nu-i place figura mea. Imi pasa ca nu-mi pot sustine o lucrare doar pentru ca nu am platit inainte. Imi pasa ca nu pot beneficia de o ingrijire medicala doar decenta, nu zic gratuita, atata vreme cat platesc milioane lunar pentru asigurarile medicale.
Nu-mi pasa deloc de Basescu si de tara care o conduce. Dar incepe sa ma afecteze direct nepasarea mea. Incepe sa-mi fie tot mai rau. De aceea voi merge la vot. Si-l voi vota pe Basescu. Pentru ca Geona, desi pare mai diplomat si mai putin vehement in sustinerea propriilor idei (daca are asa ceva), este un om murdar. Este un om murdar care duce o campanie murdara. Este omul langa care crezi ca te-ai putea culca dar nu te-ai mai putea trezi langa el. Este omul care daca poate accepta o asa mizerie de disputa politica, sigur o sa ti-o traga si tie, si mie si la toti cei care nu sunt ai lui. Si o sa ti-o traga fara preaviz si fara vaselina, in clipa in carea te-ai intors pe partea cealalta.

De aceea m-am hotarat. Ma voi salva pe mine, imi voi salva copiii, imi voi salva tara si poate si un pic din omenire. Voi merge la vot si-l voi pe cel pe care nu vreau sa-l vad dimineata cand ma trezesc, dar pe cel care sunt sigura ca ma va lasa sa dorm fara teama si fara sa ma simt murdara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul tău este important pentru mine!