duminică, 11 mai 2008

chef in camin


Nu stiu cum, era iar sambata seara si eu tot singura. Toate fetele plecasera pe la casele lor prin provincie, eu nu. Mergeam destul de rar acasa in weekend, pentru ca lucram. Ajunsesem in camin pe la 6 dupa amiaza, si ma pregateam de papica si culcarica. Camera mea, dupa cum stiti, era amplasata pe un modul, langa o alta camera. Holul modului era prevazut cu 2 chiuvete, iar in dreapta avea wc-ul si in stanga dusul. Usa modului nu statea niciodata incuiata, pentru ca se perindau pe acolo prea multe persoane care nu stateau in cele doua camere. In camera de alaturi stateau niste fetiscane la vreo 30 ani, studente pe la colegiile UTCB-ului, inalte, frumusele, dar ciufute. Una dintre ele era foarte frumoasa, mereu ma uitam cu coada ochiului la ea cand ne intalneam la chiuvetele de pe modul. Nu eram prietene, pentru ca eu eram prea mica si nici nu ne prea intersectam. Ne salutam si atat. Alta, trecuta de 30 de ani, cred ca fata batrana, n-o puteam suferi pentru ca se suia cu picioarele pe capacul wc-ului. Am rugat-o sa-l ridice inainte de a se cocotza ca o capra pe el, dar n-am avut succes. I-am scris si un bilet mare pe care i l-am lipit deasupra wc-ului in care i-am explicat cateva reguli de igiena si politete. A enervat-o foarte tare asta, dar n-a renuntat la obicei. In fine, i-am strigat odata ca e n.f. si s-a potolit. Cred ca asta o durea cel mai tare. :/
Dintre cele 5 fete din camera alaturata una era batrana, uratzica si nf, una, cea foarte frumoasa era si foarte serioasa, iar celelalte trei erau zbanghii rau. Ele au organizat cheful despre care o sa va povestesc acum.

Stateam linistita in patutul meu si citeam o carticica. De pe la 9 au tot inceput sa vina oameni. Auzeam scartzaitul usii de la modul urmat de voci si rasete groase. Mi-am inchipuit ca va fi un chef mare, dar nu m-am nelinistit, pentru ca pe vremea aceea puteam dormi in orice conditii. In scurt timp dupa ce am a inceput sa duduie muzica, am adormit.

Eu dormeam bine intotdeauna. Colegele mele mai faceau mici petreceri la noi in camera, cu muzica, dans si glume. Eu insa dormeam. Nu le auzeam. Imi puneau tot felul de obiecte pe mine (eu dormeam pe spate), se pozau langa mine ca langa un mort. Eu nimic. Dormeam lemn.

Pe la doua un bubuit in usa mea m-a facut sa sar trei metri in sus. Era ca si cum cineva ar fi fost aruncat in usa. M-am lipit de usa sa ascult ce se intampla, pentru ca era o galagie infernala. Fetele tipau, baietii se injurau. Lipita de usa, cineva a mai fost odata izbit in timpanele mele. Mi-am luat repede un capotzel pe mine si mi-am cautat sprayul paralizant. M-am dus la ferestra, am deschis-o si m-am asezat cu mana intinsa spre usa, pregatita sa ma apar. Au mai urmat doua izbituri, iar urlete, tzipete si injuraturi. Era clar, cineva era batut la mine-n usa. Iar eu eram singura in camera, mica si neajutorata. M-am gandit ca daca intra peste mine, ma arunc pe geam. Stateam la 2, speram sa supravietuiesc.

Bataia s-a mutat incet in hol. Era ca in filme. Eu doar auzeam, nu vedeam, dar eram ingrozita. Loviturile de pumni si picioare in victima se distingeau foarte clar. N-am avut curaj sa ma misc de langa fereastra pana nu s-a linistit totul. Dintr-o data s-a facut o liniste mormantala. Fetele au venit pe rand in camera. Le auzeam vorbind in soapta. Pareau ingrijorate. Una dintre ele plangea. Am auzit mai tarziu politia. Apoi o salvare. Nu stiu cand m-am dezlipit de la fereastra. Corpul imi tremura ingrozitor, si-mi venea sa plang. Am adormit ingrozita. Dimineata, cand am iesit din camera, am calcat pe sticle sparte, mucuri de tigara, bautura varsata, resturi de mancare. Pe holul cel mare am incremenit cand am vazut pe perete urme de sange in forma unei palme. Probabil fusese ultima incercare de a se ridica a victimei, sau ultima suflare.

Luni am fost si eu interegota de politie, ca si colegele mele care fusesera plecate acasa. Victima era un bucurestean, care sosise neinvitat la chef. Fusese batut cu picioarele, cu pumnii, cu sticle sparte. Prima lovitura si-o luase in usa mea. Au urmat altele, si altele, iar in final a fost injunghiat. Toate astea sub privirile neputincioase ale colegelor de modul si ale celorlalti invitati. Era in coma, cu putine sanse de supravietuire. Aaa, tipa care o auzisem noaptea plangand avea ochiul invinetzit. Incercase sa-i desparta pe baieti.

11 comentarii:

  1. Regina, multumesc pt vot, ai fost o draguta. Ma uit la tine si nu mi vine sa cred...! ochii astia si restul..!. Nici nu te intreb de ce nu particip la concurs, incer doar sa accept posibilele motive;-)
    Regina, multrumesc ca mi amintesti de anii mei de studentie. Tocmai te am adaugat la blogrollul meu. Si ma bucur sa vad ca mai sunt minti stralucite pe aici ;-)))

    RăspundețiȘtergere
  2. @jamilla: multumesc pentru vizita. eu am participat in editia trecuta. succes in concurs. sunt sigura ca vei castiga. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. OFFTOPIC: observ ca suntem pe aceeasi platforma, blogspot.com. Inca nu m-am invatat cu toate setarile, cum faci sa ti asezi frumos lista de linkuri si alte alea, in dreapta sau in stanga? Ca lista mea de blogosfera mi-a nimerit in josul paginii...pana sa ajunga omul la ea, treb sa duca pagina in jos, si sa treaca peste toate titlurile...cahhh! ma oboseste si pe mine cand caut un link, sa tot dau pagina pana la sfarsit, in jos. Astept sugestii si ceva ajutor. Observca avem sabloane diferite (aspect) dar parac tot ti le-ai aranjat frumos. si chenarele si restul. Offff

    RăspundețiȘtergere
  4. 1. te loghezi pe blogul tau
    2. te duci in "Tablou de bord" / "Setari" / "Aspect"
    3. in aceasta fereastra poti trage cu maousul de fiecare element de pagina in parte si sa-l asezi unde vrei tu

    Daca mai ai nelamuriri, te astept cu placere

    RăspundețiȘtergere
  5. "i-am strigat odata ca e n.f. si s-a potolit. Cred ca asta o durea cel mai tare. :/"

    deep :) :)

    dar finalul a devenit :(
    în ce camin ai stat?

    Damn!

    RăspundețiȘtergere
  6. @micutzu:

    "deep :) :)"

    a fost si pentru mine o surpriza, dar chiar a fost afirmatia care a potolit-o. :))


    "dar finalul a devenit :("

    de la intamplarea asta, nu ma pot uita la stiri violente gen cele de la ora 5, iar daca din intamplare asist la vreo manifestare violenta "pe viu", ma apuca un tremurat incontrolabil. m-a marcat rau :(


    "în ce camin ai stat?"

    in 3. am stat si in 1, in care pp ca ai stat si tu, dar intamplarea asta e din 3

    RăspundețiȘtergere
  7. io am stat in Constanta :D
    si n`am stat decat un an
    dup`aia s`au "diversificat" lucrurile

    RăspundețiȘtergere
  8. fetiţă
    mi-am schimbat domeniul (nu mai stau în gazda la Arhiblog) şi te-am trecut in blogroll (să nu-ţi fie cu supărare)
    Urări de bine!!

    RăspundețiȘtergere
  9. era si timpul sa nu mai stai in gazda :)

    multumesc pt blogroll. te-am adaugat si eu in lista mea ;)

    RăspundețiȘtergere
  10. Giizăs! Asta e teroare în cămin, nu chef în cămin. Dar şi la noi s-au întâmplat destule, în Grăzăveşti! Mi-a plăcut cum ai povestit!:)
    Ai devenit tare prolifică în ultima vreme!:)

    RăspundețiȘtergere

Comentariul tău este important pentru mine!