vineri, 9 decembrie 2011

Iubirea




Iubirea este ca o sarcină, există sau nu. Nu poți iubi pe jumătate, pe sfert sau într-un anumit fel ori în alt mod decât și-ar imagina cineva, tot așa cum nu poți fi însărcinată doar o bucățica, doar într-o parte sau doar pe jumătate. Există oameni care nu pot iubi la fel cum exista și oameni care nu pot face copii. Dar a iubi cu adevărat este mai greu decât a face copii la fel cat este de simplu sa procreezi, dar este foarte greu sa-i dai copilului un rost în viață, să-l înveți sensul vieții. Cel care poate iubi și știe cum se face asta este un creator, creator de viața, de frumos, de minuni, la fel cum o mama este creatoare de viață nouă.

Iubirea vine din tine și felul in care îți porți iubirea te reprezintă, la fel cum un copil spune cuvinte învățate de la părinți, crește precum îi este părintele, copiază de la părinte comportamente, atitudini, stări.

Exista iubiri frumoase sau urâte, inteligente sau proaste, iubiri vijelioase, posesive, tandre si duioase, copilăroase sau cerebrale. Dar nu exista iubiri rele, tot așa cum nu exista nici copii născuți rai.

Iubirea există așa cum o crești în pântecul sufletului tău, așa cum știi sa o educi și reflectă modul tău de a trai. Iubirea ești tu și ea vorbește în mod direct despre tine, te arată așa cum știi sa trăiești.

Ai grija de ea și învață să iubești frumos, să dai tot ce ai mai bun din tine când iubești la fel cum ai grija ca și copilul tău să crească mai înțelept și mai bun decât tine. Nu-i îngrădi în niciun fel avântul, las-o liberă să se manifeste și doar direcționeaz-o. Ai grijă de ea și caută să te însoțească pe tot parcursul vieții tale.



2 comentarii:

  1. Iubirea este ca o sărcină??
    Da.
    Există sau nu.
    :)
    Da!
    :)
    "Cel care poate iubi și știe cum se face asta este un creator, creator de viața, de frumos, de minuni"?
    DA!
    :)
    Nu există iubiri rele?:)
    Dar există iubiri pe premise total eronate(să nu le zic proaste)

    "Iubirea există așa cum o crești în pântecul sufletului tău"
    Minunat! Adevărat ai detectat până la final....

    Frumoasă intensitatea inocenţei din privirea ta.
    Să ai sărbători frumoase.
    Precum sufletul tău.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Joker, îți multumesc mult! Si tu sa ai sărbători minunate, pline de dragoste. :)

    RăspundețiȘtergere

Comentariul tău este important pentru mine!