miercuri, 15 februarie 2012

Online

 
- Să ne imaginam că suntem intr-o poveste... o poveste pe care am început-o împreună.. in care eu sunt Crăiasa Zăpezilor, să zicem si tu...Regele Soare. Cat o sa reziste zăpada în bătaia soarelui?
Isi întinse picioarele mai bine in pat si-si aranja din nou laptopul pe genunchi. Ningea de câteva zile, iar geamurile erau pline de floricele înghețate, ca niște steluțe. Cat de delicate sunt, își spuse in gând și-și mută repede privirea de la ele din nou in monitor, așteptând răspunsul lui. Oare când o să ajung la Bucur ca să-mi cumpăr perdele - gândi, dar isi uita numaidecat gandul…pentru a cata oara?
- Mda, interesantă poveste ...o iubire imposibila ..ar spune multi. Dar nu si cei care se hrănesc cu povesti . Crăiasa Zăpezii s-a topit toata in bratele-raze ale Regelui Soare...fiindca demult, tare demult...era pe taramul Imparatului Gheata o pestera uriasa. Acolo in pestera aceea traia Craiasa Zapezii. Craiasa zapezii era ..o femeie foarte frumoasa, cu pielea aaaalllbaa ca laptele, avea ochii de culoarea smaraldului, iar parul... parul impletit intr-o coada imensa...
Craiasa cea cu pielea alba si ochii de smarald isi petrecea ziua in pestera cea mare plangand, in asteptarea Regelui Soarelui.. era intuneric si foarte frig ...lacrimile ei se transformau in țurțuri transparenți... degetele albe si firave impleteau toata ziulica camasi strălucitoare pentru Regele ce va fi venit...camasi usoare si pufoase ca fulgii de zapada...
- Imparatul Gheata o inchisese acolo, cu tot cu primavara ce nu mai putea veni niciodata...Regele Soare ar fi putut readuce primavara in tara ... (nu pot sa gasesc un nume pentru tara asta :), insa multe incercari il asteptau ...Imparatul Gheata era foarte puternic... brrrr
- In tara "fulgilor de nea"caci asa se numea imparatia ce acum era stapanita de Regele Gheata, incepura sa se auda zvonuri cum ca Regele Soare ar porni cu armata de raze ca s-o elibereze pe draga lui craiasa. Insa nimeni nu stia cand sau daca se va intampla lucrul acesta. Mai mult, unii mai carcotasi spuneau ca Regele Soare nici nu exista, ca e doar inchipuirea craiesei.. altii vorbeau ca l-ar fi si vazut... ce sa mai zic nimeni nu stia nimic.. dar toata lumea vorbea despre cei doi.."O, Doamne, a cazut internetul! O fi de la viscolul de afara?" Isi puse deoparte laptopul si-si lipi picioarele pe linoleulum rece. „Ar trebui sa-mi cumpar si un covor”, gandi. De cand murise sotul ei nu se mai putuse ingriji de casa. Isi aminti ca aruncase totul din casa intr-o zi in care nu mai suporta durerea si, desi trecusera aproape doi ani, nu reusise sa umple golurile ramase. Nici pe cele din casa, nici pe cele din suflet. Inchise laptopul si se baga inapoi in patul care se racise deja. Dupa cum viscolea afara in mod sigur in noaptea aceea internetul nu si-ar mai fi revenit. Adormi cu gândul la povestea începută si se visa o crăiasa intr-un peisaj călduros.Dimineata isi facu in scarba doua ochiuri si o cafea amara. Sorbi o gura, se stramba pana la lacrimi si porni calculatorul. Inainte, nu cu mult timp inainte, cu doar cativa ani, isi bea cafeaua cu sotul ei in pat,  si o bea cu mult zahar. Acum… toate gusturile i s-au schimbat complet. De pilda nu se mai poate atinge de cartofii prajiti pe care el ii pregatea cu cu fix jumatate de ora inainte de a se trezi ea si ii aducea in pat, impreuna cu cafeaua dulce si cu o chifla mereu proaspata. Inevitabil, ii veni aceeasi intrebare in minte: cum de erau mereu chiflele proaspete?
- Buna dimineata, Craiasa! Fie ca razele soarelui sa alunge din preajma ta negura si frigul. Apoi sa poata sa iti mangaie obrajii dragi.Zambi. Ce pacat ca el nu poate sa-i vada zambetul. Este atat de… Si ochii i se umplura de lacrimi. Lua ceasca de cafea si o arunca in perete, iar cafeaua se prelinse neagra si parca de data aceasta reusi sa lege o forma mai definita. „Oare a cata oara am aruncat cafeaua pe pereti?”, se intreba si crezu ca nu-si poate aminti. Dar se trezi ca incepu sa numere: „prima data dupa inmormantare, apoi… cand a venit mama sa-mi aduca acele acte, apoi dupa ce am alergat desculta pe strazi timp de mai bine de 12 ore. Acum ar fi a patra oara. As putea picta peretele in acest loc, cred ca ar iesi o opera de arta”.
- Draga Re.. si in capul meu este aglomeratie mare de ganduri..aceleasi intrebari pe care ti le pui tu mi le pun si eu..si la fel ca sub o hipnoza ma apropii de calculator si si totul se modifica: bataile inimii, respiratia plus o furnicatura neclara in stomac.
- De la ce vine Re?
- De
la Regina mea…
- Eu nu mai pot fi regina nimanui…Se duse totusi pana in baie si lua mopul. Sterse cu grija cafeaua de pe jos, apoi admira forma nedefinita de pe perete. „Seamana cu un Soare, daaaa, este chiar un soare, un soare negru si …”
- Re..eu mi-as imagina cum iti mangai parul saten, cum cu o insistenta dramatica privesc in ochii tai verzi. Cum degetele mele, cu o fina atingera iti departeaza de pe frunte o suvita rebela. Doamne .. cata dragoste poate revarsa o femeie care simte povestile si acum in era computerului? Cu cata frenezie ar putea fi in stare sa iubeasca o femeie care-si doreste atata caldura si tandrete?
- Stii, mi-ar placea sa continuam povestea de aseara. Mi-a fost frig… Cred ca Regele Soare s-a lipit de peretele meu, dar nu a avut putere sa topeasca stelutele de pe geam, desi a trecut prin termopanele acestea. „Cred ca o sa le schimb candva si pe ele”, gandi si-si continua scrierea. Imi inchipui despre tine ca esti saten spre brunet, inalt... imi inchipui ca esti o persoana sportiva ... stiu, nu doar imi inchipui ca esti un suflet mare, plin de sensibilitate...imi inchipui ca poti tine o femeie in bratele tale in timp ce-i soptesti o poveste...o noapte intreaga, chiar o viata... imi inchipui ca poti merge pana la capatul pamantului ca sa aduci un strop de apa vie pentru iubita ta si ca poti sa te lupti cu Zmeul Zmeilor pentru iubirea ta...imi inchipui ca iubirea ta nu poate fi umbrita de niciun defect al persoanei de langa tine si ca nimic din ce spun altii nu-ti clinteste credinta in ea...ochii tai... nu pot fi decat negri si patrunzatori...
- Re.. joculetul asta al tau este si amuzant, dar si incitant.. vorbind cu tine...imi vin in minte cateva versuri din volumul de poezii al lui Iulian Tanase, Ingerotica. Din el am sa iti spun acum o strofa ce imi vine in minte: "tu.. esti cea mai..unica /si atat de ludica../ fireste deloc pudica/incat mi se pareca esti chiar hommoludens/ce-i complexeaza pe brugel, shagal si pe roubens / cu ale tale jocuri acrilice abstracte / si cu naturi moarte in uleiuri in pozitii ciudate ."
Simti cum i se aprind obrajii. Ce bine ca n-o poate vedea… Curand, foarte curand stia ca n-o sa mai fie online

14 comentarii:

  1. Socant
    Stiu ca exista asa ceva dar tot socant ramane. Foarte frumos scris. Si incet incet, unul cate unul, nu vom mai fi online ...

    RăspundețiȘtergere
  2. @anonim: uneori realitatea este mai socanta decat imaginatia noastră. aceasta este doar o poveste inventata, dar sunt sigura ca in lumea aceasta exista mii de povesti dacă nu identice, măcar asemănătoare in anumite privinte. :)

    RăspundețiȘtergere

  3. MANUSCRISELE DE LA MAREA MOARTA
    Stare confuza negresit generata
    de eterna poveste a
    Regelui Soare
    si a Craiesei de Ghiata
    In timpul acela scufundat in trecut,
    se vorbea in alt fel...
    Se vorbea prin ochi.
    Se vorbea prin stari si trairi ,
    iar prin viu grai exista doar un singur cuvant.
    Dar vremile acelea trecura si multi
    dintre noi uitaram
    sa mai vorbim prin ochi..
    Am uitat cu desavarsire de
    trairile noastre
    de luxoasele stari in nuante calme si bune.
    Am
    gasit intr-un anticariat,undeva departe,
    tocmai la capatul gandurilor,
    un pergament uitat pe un raft prafuit.
    Il adusesera acolo doi batrani spunand
    ca l-au gasit intr-o oglinda,unde se vazusera pe mine si pe tine.
    Spuneau ca este un vechi manuscris
    ce poate fi citit doar cu sufletul
    si in el poti gasi toata grairea Regelui Soare si a Craiesei Zapezii.
    Fara sa stau pe ganduri i-am zis anticarului:
    Il cumpar!
    Acesta clatina din cap si ma privi dindaratul gandurilor mele, apoi sopti, sfasiat parca de aduceri aminte:
    Tinere.. te costa toate visele tale.
    si casa de marcat cu manivela uzata facu "CLINC".
    Si atunci am putut deslusi
    singurul
    cuvant scris in acea limba straveche.
    "NIN"
    silabisii inca o data cuvantul lasandu-mi mintea
    sa caute `ntelesuri...NIN..
    gandurile imi zburau ca niste pasari de prada,
    intorcandu-se cu ghiara goala..NIN...
    NIN...NIN..
    Cu privirea lipita hipnotic de manuscris, repetam sacadat ..NIN
    NIN..NIN...NIN...
    Si deodata..
    am inteles.
    Starile ... asta era..
    Deveni totul clar
    NIN inseamna BUNADIMINEATA
    NIN inseamna NOAPTEBUNA
    NIN inseamna TEIUBESC
    Ca un ecou din timpuri de demult,
    am auzit cu sufletul vocea Craiesei parca
    de dincolo de pesteri...
    NIN SOARE.. NIN SOARE
    NINSOARE...
    Si fulgi albi incepura sa cada, albind pamantul
    cu vise..
    NIN.

    RăspundețiȘtergere
  4. Craiasa Zapezii14 iulie 2013 la 12:15

    As vrea sa ma transform din gheata in piatra,ca sa nu ma mai raneasca regele soare niciodata,alergand dupa alte printese...

    RăspundețiȘtergere
  5. EPISTOLA A DOUA, DUPA REGELE SOARE
    (dorinta sau cainta)

    Poti fi din ghiata, poti fi din piatra,
    poti fi din cel mai fin metal;
    poti fi din raze sau din apa poti fi real sau ireal.
    Un lucru este cert
    esti OM
    si deci supus greselii.
    De-aceea sufletu-ti inert eu il deplang .
    Nu-l cert
    il iert.
    Asa ca.. draga mea Craiasa,
    ia-ti forma ce ti-a fost aleasa,
    de ghiata, aur sau granit.
    Si daca-n vremile acelea
    nu am ales sa-ti fiu iubit...
    nu spun ce greu mi-a fost si mie,
    insa .. la tine m-am gandit.
    La cate zeci de neajunsuri
    ti-ar fi adus prezenta mea.
    Si din caldura fermecata
    a`mbratisarilor fierbinti,
    ar fi ramas vapaia aspra
    de remuscare si cainti.
    Asa sa stii craiasa draga
    din ghiata, raze, sau granit.
    Si-ntai de-a pune judecata,
    mai judeca si tu
    un pic.

    RăspundețiȘtergere
  6. Craiasa Zapezii15 iulie 2013 la 20:56

    Poate l-am judecat gresit pe regele Soare,dar sa-l lasam pe el, si mai bine spune cum si cand ne putem vedea pt ca vreau sa ne cunoastem???

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa incepem cu facebook_ul? Prin a ne debloca conturile? Ce zici? Ar fi cel mai curand pas...

    RăspundețiȘtergere
  8. Craiasa Zapezii16 iulie 2013 la 12:05

    Nu am cont de facebook si nici nu am de gand sa-mi fac.Scrie-mi pe panaitpetre301-Yahoo!Mail...sau da-mi contul tau.

    RăspundețiȘtergere
  9. JURNAL DE BORD 4273
    TRANSMISIE INTERGALACTICA


    in jurul nostru-i plin de fire si butoane;
    din ce in ce mai greu ne facem loc.
    In timp, vor deveni atingerile tale
    impulsuri beta si emoticoane.
    Iar soaptele de dor, sarutul si alintul,
    vor fi incluse-n listele secrete,
    unde doar cei alesi vor fi in stare
    de-asemenea perceptii
    extrasenzoriale.
    Si-acum persista-n mintea mea,
    mareele ce le faceai din gene.
    Dar simt impulsuri negative
    gandindu-ma ca s-ar putea,
    sa fie doar niste relee sau antene..
    Impulsuri gama, fluxuri kapa
    destabilizatoare pentru inima si suflet.
    Sa ne vedem... sa ne cunoastem,
    sigur va trebui s-o facem si concret.
    Ma tem ca cel mai sigur loc secret
    ar fi la numai zece ani lumina
    avand accente modulare stranii,
    te-astept nerabdator iubito
    pe Epsilon Eridani.

    RăspundețiȘtergere
  10. Craiasa Zapezii16 iulie 2013 la 17:20

    Am mai scris odata:nu am cont de facebook si nici nu-mi fac ,te rog scrie-mi pe panaitpetre301-Yahoo!Mail

    RăspundețiȘtergere
  11. Craiasa Zapezii18 iulie 2013 la 15:20

    A cata planeta de la pamant este Epsilon Eridani?Daca vrei,te astept eu pe Terra maine seara la 2:00.Sa fii punctual altfel zbor pe Nibiru!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Craiasa Zapezii20 iulie 2013 la 10:45

    Ai zburat deja pe Nibiru?Singur ,fara mine???

    RăspundețiȘtergere
  13. Draga Craiasa..treburi urgente mi-au cerut sa plec,
    dar pe Antarctica lipit, eu ti-am lasat bilet.
    Prinsesem o oferta la zboruri in trecut,
    prilej pe care sigur ca nu l-as fi pierdut.
    De mult doream sa stau, de vorba daca pot
    si sa-l intreb despre Zamolxes pe insusi Herodot.
    Si-n drum prin timp m-anunta, computerul de bord:
    "Aveti mesaj din Terra! Il pot face vizibil de sunteti de acord.
    "Ai zburat deja pe Nibiru? Singur fara mine???"
    Voi face sigur maine escala in Pleiade
    si-apoi catre Nibiru usor ma voi abate.
    Nu ne-am vazut demult.. de ieri..din era glaciara..
    Chiar ma-ntrebam: Pe unde tot umblii domnisoara?
    Maine la 2:00 seara, pe Terra nu se poate
    caci sunt in Orion...si este prea departe.
    Cu siguranta insa in era viitoare, las la oparte toate
    si poate joi sau vineri, sa ne vedem pe Marte?..

    RăspundețiȘtergere
  14. Craiasa Zapezii21 iulie 2013 la 20:20

    Iarta-ma,te-am banuit fara motiv crezand ca-ti bati joc de mine.Imi pare rau ca nu am incredere in nimeni,nici macar in mine.Te astept de vrei la aceeasi ora poate???

    RăspundețiȘtergere

Comentariul tău este important pentru mine!